KATE STAM DESIGN atelier

Hledáte pomoc při návrhu vašeho vysněného domova? Chcete interiéry své kanceláře dotáhnout k dokonalosti? Pokud ano, jsme tu pro Vás. Provedeme vás projektem od první skici až po detailní návrh a tím zhmotníme vaše sny.

Jsme malý ateliér, který se nebojí velkých výzev. Vznikli jsme spoluprací s projekční kanceláří AAA Projekt s.r.o. Díky této synergii můžeme nabízet komplexní služby, které nekončí studií, nýbrž tím celá spolupráce teprve začíná.

Škála našich projektů je velmi pestrá od exteriéru po interiér. Důraz klademe na individuální přístup ke klientovi. Chceme, aby výsledkem byl úspěšně dokončený investiční záměr, který zahrnuje kvalitu, cenu, estetiku, ale i ekonomiku a ekologii.

 

Architektonická studie

Architektonická studie je představa klienta přenesená na papír. Měla by tak obsahovat to, co si klient a architekt dohodnou. Každý jsme originál a každý máme jiné představy. Díky tomu se odlišuje individuální projekt od typového projektu.

Architektonická studie tedy může určit polohu objektu na pozemku, jeho orientaci ke světovým stranám apod. Objekt nemusí nutně být jen ve středu pozemku. 

Dále dochází k návrhu exteriéru, který v kombinaci s návrhem interiéru tvoří harmonický celek. Exteriér může reagovat na okolí, splynout s ním, anebo tvořit jeho dominantu. 

Následuje návrh interiéru, který určí základní princip dispozic, jejich řazení a návaznost. Navrhuje se rozmístění nábytku, dveří, podoba stěn, podlah a stropů atd. Společně tak s exteriérem dotváří harmonický celek.

Výsledkem celé architektonické studie je objekt, který splňuje požadavky i toho nejnáročnějšího klienta. 

Architektonická studie obsahuje:

- Informace o stavbě 
- Koncept návrhu domu
- Usazení objektu na pozemek
- Návrh dispozic, jejich rozměry a uspořádání
- Pohledy na dům v kontextu s okolím
- Vizualizace výsledné podoby domu

 

Vizualizace

Vizualizace je jeden ze způsobů, jak představit projekt klientovi a dokázat mu, že daná stavba na určené místo patří. Při tvorbě architektonické vizualizace se využívá 3D vizualizačních programů. Návrh je tak snadno převeden do konkrétnější podoby, které je pro klienta lépe pochopitelná. Architektonická vizualizace umožňuje vidět návrh hotový dříve, než se přejde k jeho realizaci.

Současná architektonická vizualizace postupně směřuje k fotorealistickým výstupům, které jsou k nerozeznání od skutečné fotografie.

 

Proces architektonické vizualizace můžeme rozdělit do 3 částí:

3D MODEL

3D model je základ pro vytvoření vizualizace a je hrubou vizualizací návrhu, která může dobře posloužit pro prezentaci klientovi. 

 

3D RENDERING

Pro dosažení větší podrobnosti můžeme do modelu ve specializovaném programu přidat textury, nastavit světlo nebo přidat další prvky. Konečný výstup je renderován, což je proces tvorby obrazu výsledného návrhu.

 

ARCHITEKTONICKÁ VIZUALIZACE

Architektonická vizualizace je závěrečným znázorněním návrhu. Současná architektonická vizualizace postupně směřuje k fotorealistickým výstupům, které jsou k nerozeznání od skutečné fotografie. Každá vizualizace má být vytvořena individuálně.